MARIJN BROUWERS

SOLO

Momenteel speelt Marijn zijn nieuwe soloprogramma ‘Troostroof ‘ door heel Nederland.

In Troostroof neemt hij je zingend en vertellend mee naar een zomernacht in 2018. Een nacht exotisch en avontuurlijk van start ging, maar eindigde in een life-changing-drama. Nu, 5 jaar nadat Marijn de dood in de ogen keek, is hij er aan toe het hele verhaal te vertellen. Een verhaal over houvast, troost en de verleiding van de nacht.

Ga nu naar de speellijst en reserveer uw kaarten.

Naar aanleiding van zijn programma bracht Marijn onlangs ook de EP Zomernacht uit. Een EP met daarop de mooiste songs uit zijn theaterprogramma geproduceerd door de broers Sebastiaan en Benjamin van Bavel.

In 2012 initieerde en produceerde Marijn een voorstelling over de in 1984 overleden alles-kunner, cabaretier, Frans Halsema. Iemand die Marijn bewondert en volgens hem misschien ook meer een zoeker was dan een vinder. Regisseur Ruut Weissman tekende voor de regie. Met dit solodebuut, de voorstelling Beste meneer Halsema, veroverde Marijn de harten van pers en publiek.

“ Brouwers raapt dit fantastische werk op en weet de teksten feilloos en op de juiste wijze in een eigentijds jasje te steken.” – Parool
“ Marijn is een fantastische zanger die je meeneemt in het verhaal van het lied.” – Trouw ****

Beste meneer Halsema, speelde ruim 100 keer door heel Nederland met als hoogtepunt een avond in een uitverkocht Concertgebouw in Amsterdam.

In oktober 2014 ging Marijns’ tweede solo Bon Anniversaire – Marijn Brouwers zingt Charles Aznavour in De Kleine Komedie in Amsterdam in premiere. Charles Aznavour schreef en zong meer dan 1000 liedjes zoals For me formidable, Hier Encore, La Mamma en She. Hij zong in het Frans, Engels, Duits, Spaans en Italiaans, maar niet in het Nederlands. Marijn deed dit wel. Hij verzamelde en vertaalde zelf uit het rijke repertoire van Charles Aznavour en maakte samen met pianist Marc-Peter van Dijk, bassist Reyer Zwart en trompettist Teus Nobel nieuwe arrangementen. Voor Bon Anniversaire kreeg Marijn veel lof van pers en pubiek.

“ Hij neemt je mee in het lied, legt er een verhaal in dat hij ons moét vertellen.” – Trouw ****

“ Brouwers heeft een kraakhelder, loepzuiver geluid.” – Parool

“ Mooi vertaald. De teksten lopen soepel en de inhoud van de nummers blijft duidelijk overeind.” – De Volkskrant


Op initiatief van Marijn maakte hij samen met Jenny Arean een derde programma. Jenny Arean & Marijn Brouwers ging in mei 2016 in première en speelde ruim 60 keer door het land.

“ Brouwers bewijst zich weer als een frisse kleinkunstenaar.” – De Volkskrant ****

De liedjes uit de theatershow "Jenny Arean en Marijn Brouwers" zijn ook op cd verschenen. De cd is een live-registratie en is opgenomen in de Rijswijkse Schouwburg op 2 februari 2017 en in het cultureel centrum Jan van Besouw op 11 februari 2017.

In 2018 tourde Marijn weer voor het eerst in zes jaar met een niet eigen productie door het land. Samen met zangeres Leonie Meijer en debutant Merijn Oerlemans was hij te zien in Bella Italia, een compleet Italiaans-talig theaterconcert, bij De Graaf en Cornelissen Entertainment.

In 2019 maakte Marijn het soloprogramma Nou dag, geinspireerd op het album Watertown van Frank Sinatra en in 2020, net voor het uitbreken van de Corona pandemie, kwam Marijn met een compilatie van zijn eerste vier soloprogramma's 'Soloquartet'.

Wil je op de hoogte blijven van Marijn? Meld je dan hier aan voor de NIEUWSBRIEF